Eerste Straatsburg-zitting van 2019 belooft vuurwerk

13 januari 2019 - 18:14

De eerste plenaire zitting van het Europees Parlement in 2019, die maandag begint in Straatsburg, bevat enkele blikvangers, zeker nu de electorale koorts toeneemt. Dinsdag is er ‘s voormiddags een debat over het aflopende Oostenrijks voorzitterschap van de Unie en ‘s namiddags over het beginnende Roemeens. Beide regeringen staan in het vuur van de kritiek.

Woensdagmorgen is er waarschijnlijk een debat over de consequenties van de Brexit-stemming in het Britse Lagerhuis de nacht voordien voordien. Nadien zal de Spaanse premier Pedro Sanchez zijn licht laten schijnen over de toekomst van Europa. Mark Demesmaeker wil hem, samen met enkele andere sympathisanten van de Catalaanse zaak, het vuur aan de schenen leggen over die kwestie.

Bart Staes gaat maandagavond mee rapporteren over de conclusies van de Speciale Commissie die de toekomstige aanpak van adviezen over pesticiden besprak. Twee andere Belgen die aan bod zullen komen zijn Pascal Arimont, als rapporteur over Interreg, het programma dat samenwerking tussen grensgebieden aanmoedigt, en Marie Arena, over het European Globalisation Adjustment Fund, dat mensen helpt die hun job verliezen door de effecten van vrijhandel en globalisering.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x