EP stemt wetgeving voor duurzame investeringen

28 maart 2019 - 20:29

Donderdag is traditioneel de dag voor de bespreking van talloze kleine dossiers in de plenaire vergadering van het Europees parlement. Vier Belgen kwamen aan bod, en daarnaast mocht de Belgische Eurocommissaris Marianne Thyssen de honneurs van de Commissie waarnemen in debatten over het cultuurfonds Creative European Projects (om 9:06 en 9:39 in de opname), over de forse uitbreiding van het Erasmus-project, met ‘een verdubbeling van het budget’ (9:49 en 10:41) en finaal om te antwoorden op een interpellatie aan de Commissie, over kinderbijslagen in Oostenrijk (15:04 en 15:29).

Drie Belgische Europarlementsleden namen deel aan het debat over de nieuwe Europese wetgeving die definieert wat duurzame investeringen voor milieu en klimaat (foto Shutterstock) zijn:

  • Ivo Belet (om 11:00) zag er een ware game changer in, omdat er nu een duidelijk wetgevend kader is voor de o zo noodzakelijk investeringen in milieu en klimaat.
  • Lieve Wierinck (11:07) had het over ‘een historische dag’.
  • En ook Ralph Packet (11:18) zag er een bevestiging in dat de omslag in milieu en klimaat van de privé-investeerder zal moeten komen, eerder dan van de belastingbetaler.

Lieve Wierinck kwam (om 10:34) ook nog tussen in het Erasmus-debat. Zij pleitte voor een specifiek programma voor afgestudeerde dokters die assistent worden, en voor verpleegsters.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x