EU op verkenning in de hel

7 februari 2019 - 08:59

De uitspraak van Raadsvoorzitter Donald Tusk gisteren over de plaats in de hel (de tekening komt uit de Nero-strips van Marc Sleen) voor de Brexiteers (‘Ik heb me zitten afvragen hoe die speciale plaats in de hel eruit ziet, voor diegenen die Brexit hebben gepromoot zonder zelfs maar het begin van een plan hoe die veilig kon worden uitgevoerd’) leidde niet alleen tot een spitse dialoog tussen een Tory MP en Speaker John Bercow in het Lagerhuis, maar ook tot reacties van Jean-Claude Juncker en Guy Verhofstadt.

Verder nog te vermelden:

Gerolf Annemans verdedigde vanmorgen op VRT-radio de visie van uiterst rechts op Europa: ‘een moderne manier van Europese samenwerking, waar de kracht bij de lidstaten ligt’.

– Annegret Kramp-Karrenbauer, de nieuwe voorzitter van de CDU, nog altijd de grootste fractie van de grootste partij van het Europees Parlement, kwam de voorbije dagen in Brussel pleiten voor een Europees leger. Ivo Belet poseerde met haar in de gangen van het EP.

Parliament Magazine, min of meer een huisblad van het EP, zette deze week ook twee Belgen op de shortlist voor zijn jaarlijkse MEP-Awards: Lieve Wierinck voor haar inzet in de strijd tegen kanker, en Mark Demesmaeker, voor zijn inzet voor het milieu

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x