Europese boegbeelden in de startblokken

11 november 2018 - 18:14

De Europese partijen die naar de gunst van de kiezer dingen op 26 mei volgend jaar, zijn volop bezig hun boegbeelden (de zogeaamde Spitzenkandidaten) aan te duiden. Bij de grootste fractie, die van de Europese Volkspartij, gaan de twee kandidaten, de Duitse fractieleider Manfred Weber en de gewezen Finse premier Alexander Stubb morgenavond om 19u30 met elkaar in debat op het partijcongres in Helsinki. De stemming volgt donderdagvoormiddag.
De socialistische S&D moet al niet meer kiezen. De Nederlander Frans Timmermans wordt daar het boegbeeld van de campagne, nadat zijn Slovaakse rivaal Maros Sefcovic maandag de handdoek in de ring gooide.
De kandidaat-boegbeelden van de Europese Groenen gaan vanavond om 18u in debat met elkaar via facebook. https://m.facebook.com/events/250053065677641/ , zo meldt Bart Staes https://twitter.com/BartStaes/status/1059463901727940608 De Belgische Petra de Sutter is kandidate, naast de Duitse Ska Keller en de Nederlander Bas Eickhout. De Groenen kiezen hun twee Spitzenkandidaten op een congres eind november.
De liberalen van ALDE congresseren van donderdag tot zaterdag in Madrid. Daar is vooral de relatie met En Marche, de beweging van de Franse president Macron, onderwerp van discussie.  De aanduiding van een boegbeeld zou voor begin volgend jaar zijn.  

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x