Korte berichten

28 januari 2019 - 09:05

  • Het Europees Parlement houdt woensdag en donderdag een plenaire vergadering in Brussel, de eerste van de vier die dit jaar in de Belgische hoofdstad zijn gepland. Op de agenda onder meer de bijdrage van de premier van Finland aan het debat over de toekomst van Europa (donderdagmorgen). Blikvanger is de discussie over Hongarije woensdagnamiddag. Ongetwijfeld komt er ook een debat – nog in te plannen – over de Brexit-stemmingen dinsdag in het Lagerhuis in London. Hier een poging tot uitleg van de Guardian over wat daar op het spel staat.
  • Verscheidene Commissies van het Parlement vergaderen ook deze week, onder meer die van Justitie, Binnenlandse Zaken en Vrijheden dinsdag om de Britten na hun vertrek wettelijk vrij te stellen van visa-plicht om in de EU te geraken. De blikvanger daar is echter de driemaandelijkse afspraak van de Commissie Economie en Financiën met ECB-baas Mario Draghi. Want het wordt zijn laatste interventie daar, alvorens hij met pensioen gaat.
  • Alvast twee Europarlementsleden – Kathleen van Brempt en Marie Arena – lieten zondag weten dat ze regen en wind trotseerden om present te zijn op de klimaatbetoging in Brussel.
  • Mark Demesmaeker kwam vanmorgen op Radio1 tekst en uitleg geven bij zijn bezoek met een paar collega’s-Europarlementsleden aan de Belgische Amaya Coppens, die gevangen zit in Nicaragua.

 

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x