Korte Berichten

21 februari 2019 - 18:12

Waarmee kwamen onze Europarlementsleden deze week naar buiten?

Tom Vandenkendelaere is rapporteur over het fameuze Europese Semester, en moest deze week zijn rapport voorstellen in de Commissie ECOFIN van het EP. Maar helaas, ziekte hield hem thuis.

Mark Demesmaeker maakt deel uit van de waarnemers van de EU – een vaste taak voor Europarlementsleden – bij de verkiezingen in Nigeria, die vorige zaterdag op het allerlaatste moment werden uitgesteld.

Helga Stevens ergerde zich aan de ontoegankelijkheid van de website van het Europees Parlement voor andersvaliden.

Bart Staes trok zich de problemen aan van de Rif, een bergachtige streek in Noord-Marokko met een eigen taal, waar men zich al heel lang beklaagd over discriminatie en vervolging door het central gezag in Rabat.

Hilde Vautmans verheugde zich over het akkoord tussen de Europese instellingen over een wettekst die de CO2 uitstoot van vrachtwagens tegen 2030 fors moet verminderen.

Guy Verhofstadt sprak andermaal schande van Viktor Orban, nadat de Hongaarse premier een nieuwe door de overheid betaalde publiciteitscampagne had gelanceerd tegen Commissievoorzitter Juncker omdat die een onderhoud had gehad met George Soros.

– Philippe Lamberts en Georges-Louis Bouchez, de rijzende ster van de MR in Mons, gingen in de clinch met elkaar over het klimaat op de RTBF, daags nadat ze dat ook hadden gedaan op het debat van het Bureau België van het EP in Mons, waar 170 toeschouwers kwamen opdagen.

Gerard Deprez etaleerde zijn fierheid aan het feit dat hij sterk heeft bijgedragen aan het ontstaan van een Europese en meer veilige identiteitskaart voor iedereen.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x