Moet EU balans werk-gezin regelen, of niet?

4 april 2019 - 17:36

Het Europees Parlement hield woensdag en donderdag nog eens een plenaire vergadering in Brussel. Daarbij kwamen negen Belgen tussenbeide:

– Europees Commissaris Marianne Thyssen (om 9:34 en 10:25 op donderdag) kwam het finaal akkoord verdedigen over de richtlijn over het evenwicht tussen werk en gezin. ‘Dit zal vaders de kans geven meer bij hun kinderen te zijn’, zo zei ze onder meer. Marie Arena (om 9:40) verdedigde ook het akkoord, maar riep op waakzaam te zijn op de toepassing en stelde dat nog een hele weg af te leggen valt. Helga Stevens tenslotte (om 10:16) verklaarde niet tegen de inhoud te zijn, maar verkiest dat dergelijke thema’s op nationaal vlak worden besproken, omdat men anders teveel rigiditeit en administartieve rompslomp oplegt aan onder meer de KMO’s.

– Guy Verhofstadt vroeg de Britten woensdagmiddag (om 14:46) tijdens het Brexit debat om minstens met een ‘meaningful vote’ in het Lagerhuis op de proppen te komen voor 12 april, terwijl Philippe Lamberts (om 14:52) benadrukte dat er geen douane-unie kan zijn zonder aanvaarding van de Withdrawal Agreement met de EU. Verhofstadt kwam nadien ook nog tussenbeide (om 16:15) in het debat met de Zweedse premier Löfven over de toekomst van Europa.

– Gerard Deprez (om 19:59 woensdag) verdedigde het finaal akkoord over de wetgeving inzake grotere uniformiteit en grotere beveiliging van identiteitsbewijzen doorheen de Unie. Helga Stevens (om 20:19) juichte dit ook toe en signaleerde dat België hierin ‘een voortrekkersrol’ speelde.

– Mark Demesmaeker tenslotte steunde in de late uurtjes woensdag (22:18) de nieuwe richtlijn op een beter beheer van verkeersveiligheid.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x