‘Teveel debatten over Venezuela’

12 maart 2019 - 08:51

Terwijl alle aandacht uitging naar de komst van Theresa May in Straatsburg gisteravond – Tom Vandenkendelaere twitterde tot laat in de nacht over elke evolutie in de discussies – volgde de plenaire vergadering van het Europees Parlement enkele deuren verder haar gewone gang:

– Philippe Lamberts kloeg tijdens de agenda-discussie aan dat er teveel debatten worden gevoerd over Venezuela (17:27 op de opname) en vroeg tevergeefs aandacht voor het lijden van de vissen in kweekbekkens (17:29)

– Helga Stevens (17:47 op de opname) verdedigde een voorstel om voortaan ook het strafblad van niet-EU burgers die in de EU vervolgd worden, op te nemen in de Europese criminaliteits-databank ECRIS

– Raf Packet (19:20 op de opname) verdedigde de nieuwe Cybersecurity Act, onder het motto ‘let us make Europe safe online’.

– vanuit Brussel kreeg Hilde Vautmans de definitieve bevestiging dat ze tweede staat op de Europese lijst van Open VLD. Het andere zetelende Europarlementslid Lieve Wierinck is voorlaatste lijstduwer, terwijl Lynn Wesenbeek lijstduwer wordt. Eva De Bleeker is eerste opvolger, voor Vincent Stuer.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x