‘Verbruiker beter beschermd bij alle online-aankopen’

27 maart 2019 - 08:28

Belgische Europarlementsleden kwamen gisteren in de plenaire vergadering in Straatsburg niet meer tussen in het afsluitend grote debat over de copyright-richtlijn, wel in een aantal andere dossiers:

  • Pascal Arimont, Europarlementslid voor de Duitstalige Gemeenschap, verdedigde (om 11:54 en 12:26 in de opname) als co-rapporteur zijn verslag over de lange discussie over twee richtlijnen die de verbruiker in de EU een betere bescherming moeten bezorgen bij alle mogelijke vormen van online-aankopen, van het downloaden van muziek tot het bestellen van pakketten via aan-huislevering.
  • Hilde Vautmans (om 13:35) pleitte tijdens een stemverklaring het behoud van de zomertijd voor het hele jaar.
  • Mark Demesmaeker (om 18:25) steunde de nieuwe richtlijn die de emissies van wagens tegen 2030 met 37 % moet verminderen en verwees daarbij ook naar de bezetting van het Troonplein in Brussel
  • Mark Demesmaeker (om 20:57) en Gerolf Annemans (om 21:12) kritiseerden dat de Europese Commissie ook drie jaar na de mislukte staatsgreep in Turkije subsidies blijft geven voor de voorbereiding op lidmaatschap van dat land. Annemans kreeg een repliek vanwege de Duitse sociaaldemocraat Knut Fleckenstein.
  • Mark Demesmaeker (om 22:35) kloeg opnieuw de annexatie van de Krim aan door Rusland, nu vijf jaar geleden. ‘Een gestolen schiereiland’, zo noemde hij dat

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x