‘Vlaamse belastingbetaler niet doen opdraaien voor schuld elders’.

14 maart 2019 - 09:37

Ook woensdagavond werd nog lang gedebatteerd in het Europees Parlement, met vier Belgische interventies:

– Tom Vandenkendelaere (om 18:50) pleitte in het debat over de oprichting van een Europees Muntfonds ervoor dat elke steun voorwaardelijk zou blijven, en dat men voor een stabilisering van de euro werk moet maken van de Bankunie, de Monetaire Unie en de Kapitaalunie.

– Ralph Packet verwierp in hetzelfde debat (om 18:55) het EMF. ‘We hebben geen behoefte aan een bail-out fonds, die verantwoordelijkheid moet bij de lidstaten blijven. De Vlaamse belastingbetaler mag niet opdraaien voor schulden elders.’

– Gerard Deprez kondigde zelf aan dat hij ‘misschien zijn laatste interventie over het budget’ bracht (om 21:04). Als jarenlange specialist van het EP in de materie evalueerde hij de begroting van 2020 en vroeg aandacht voor research, klimaatbeleid en meer geld voor de UNRWA (de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen) na het vertrek van de VS daaruit. ‘Laat de EU nooit zo lelijk worden als mijnheer Trump’, zo besloot hij.

– Mark Demesmaeker tenslotte (om 21:57) vroeg in het debat over het Nicaragua van ‘dictator Daniel Ortega’ aandacht voor de Nicaraguaans-Belgische Amaya Coppens (foto).

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x