‘Werkloosheid in EU nooit lager in 21ste eeuw’

13 maart 2019 - 20:17

Sociaal-economische onderwerpen stonden op de agenda van de plenaire vergadering van het Europees Parlement woensdagnamiddag. Verscheidene Belgen kwamen tussenbeide:

  • Europees Commissaris voor Sociale Zaken Marianne Thyssen (om 16:13 in de opname) kon melden dat nooit zoveel mensen aan de slag waren in de EU (240 miljoen) en dat de werkloosheid met 6,5 % gedaald is tot het laagste peil sinds begin van de eeuw.
  • Tom Vandenkendelaere (als rapporteur, om 15:55) en Ralph Packet (om 16:26) (beiden ex-Jongerenvoorzitter van hun partij in Vlaanderen) concentreerden in het debat over de jaarlijkse Europese controle op de sociaal-economische parameters van elk land hun aandacht op de vergrijzingsproblematiek en de pensioenen.
  • Dat laatste deed ook Marie Arena (om 16:23) , die eerder (om 15:48) met Marc Tarabella (om 15:47) veel kritische vragen had gesteld over het vrijhandelsakkoord dat de Commissie nastreeft met de Verenigde Staten. ‘Waarom vrijhandel nastreven met iemand die zelf geen vrijhandel wil?’ vroeg Arena.

Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x